JOCO Benelux b.v. - warmte op maat
De meest complete leverancier op het gebied van
vloerverwarmings- systemen en componenten,
naregelingen en toebehoren.
JOCO Benelux, sinds 2001 een begrip op het gebied van vloerverwarming.
JOCO-FLEX systeembuizen

Marktverschillen

Veel fabrikanten adviseren buizen toe te passen met aluminium kern. Dit wordt meestal gedaan ter compensatie van minder solide bevestigings- systemen, zodat de vormvastheid van de buis meewerkt aan een toch acceptabel eindresultaat.

De primaire technische eigenschappen van zogenaamde meerlagenbuizen met aluminium kern zijn onbetwistbaar beter in vergelijking tot een buis zonder aluminium inlage, echter is een dergelijke buis eigenlijk veel te luxe voor toepassing voor vloerverwarming.

Net zoals u ook geen gouden elektra-bedrading zult (laten) installeren vanwege de hoge prijs, al geleidt het materiaal een stuk beter dan koper. Voor de toepassing, het doel, functioneert koper ook probleemloos.

Hoewel het vergelijk misschien wat extreem lijkt is dit precies wat zich binnen de technische specificaties van vloerverwarmingssystemen voordoet;

Voor de toepassing heeft een vol- kunststof buis bijna exact dezelfde eigenschappen als een meerlagenbuis.

PE-RT 5-lagenbuizen zijn ontworpen voor een levensduur van 50 jaar, bij 60 graden temperatuur, en een werkdruk van 6 bar.

Geen enkel vloer- verwarmingssysteem krijgt gedurende de levensduur zoveel “voor de kiezen”, voordat het bouwwerk afgebroken of gerenoveerd gaat worden. Onze uitgebreidde verzekerde productgarantie zet deze stelling kracht bij.

 

De nieuwste generatie systeembuizen van JOCO

Voor alle vloerverwarmingssystemen geldt dat de toegepaste buis een cruciale rol speelt in het uiteindelijke functioneren. Onze in 2017 geintroduceerde zeer flexibele easyflex systeembuis loopt letterlijk als een rode draad door al onze systemen, en is exclusief verkrijgbaar bij JOCO Benelux.

De keuze voor een vloerverwarmingsbuis is niet eenvoudig; een buis wordt ingestort en kan niet worden vervangen zonder hak- en breekwerk. Het is dus erg belangrijk dat een buis aan al uw verwachtingen voldoet, zonder dat dit ten koste gaat van de verwerkbaarheid en hoogte van de investering.

Onze easyflex systeembuizen zijn het resultaat van jarenlange ervaring, aangepast op omstandigheden zoals we die nu vaak tegenkomen op de bouw. Zo zijn easyflex systeembuizen gemakkelijker verwerkbaar bij lage temperaturen, en zijn ze beter te onderscheiden van ander leidingwerk.

Deze buizen zijn zó goed, dat er een fabrieksgarantie van 50 jaar wordt afgegeven, waarvan 10 inclusief gevolgschadedekking. Het easyflex systeem is voorzien van KOMO productcertificaat, en samen met onze euroconus adapters geldt daarnaast het KOMO systeemcertificaat.

De standaard - 5-lagen PE-RT

easyflex 5-lagen PE-RT buizen behoren tot een familie van de kwalitatief hoogwaardige vloerverwarmingbuizen. De buizen zijn vervaardigd van hoogwaardige grondstof en bestaat uit een ethyleen-octaan copolymeer van gemiddelde dichtheid. Door de unieke moleculaire structuur van dit materiaal wordt het electronen- of chemisch “vernetten” van de buis overbodig waarbij een kwaliteit wordt verkregen welke grenst aan die van PE-X buizen, met alle voordelen van PE-RT. deze buizen zijn van een zachter type PE-RT gemaakt zonder dat dit ten koste gaat van de sterkte & kwaliteit.

In tegenstelling tot de meeste PE-X buizen, en 3-lagen-buizen is de diffusiedichte laag bij een 5-lagenbuis omsloten door een extra beschermende PE-laag. Hierdoor blijven de technische eigenschappen, waaronder diffusiedichtheid, ook bij oppervlakkige beschadingen intact.

Onze easyflex PE-RT buizen in het kort

  • erg elastisch, en gemakkelijk te verwerken
  • mechanisch sterke eigenschappen
  • zuurstof-diffusiedicht conform de DIN4726 normering
  • KOMO product & systeemcertificaat i.c.m. onze euroconus koppelingen
  • uitgebreidde verzekerde productgarantie
  • standaard afmetingen 16x2mm en 20x2mm

easyflex

Druktest & registratiecertificaat.

JOCO Benelux b.v.
Korenmaat 12B
9405 TJ Assen - Nederland
Tel. +31 592 46 11 00
Fax. +31 592 46 19 00.
emailadres
Copyright 2019 JOCO Benelux b.v. 
BTW nr. NL 809806769.B01 - geregistreerd bij de Kamer van Koophandel 04064574