JOCO Benelux b.v. - warmte op maat
De meest complete leverancier op het gebied van
vloerverwarmings- systemen en componenten,
naregelingen en toebehoren.
JOCO Benelux, sinds 2001 een begrip op het gebied van vloerverwarming.
Alpha regelsystemen

ALPHA2 serie

Na meer dan 15 jaar trouwe dienst is de eerste Alpha serie naregelingen vervangen door een nieuwe generatie; ALPHA2 naregelingen.

Sinds haar introductie in 1999 is het Alpha concept met haar duidelijke aansluitconcept een doorslaand succes gebleken.

Voortbordurend op dit succes is medio 2015 na een succesvolle testperiode de opvolger geïntroduceerd.

Eigentijds, toekomstgericht en all-in zijn de sleutelwoorden voor de ALPHA2 regelingen. Ontdek alle mogelijkheden op de productpagina’s.

 

Alpha2 draadloos 230V

Draadloos

Alpha2 BUS

BUS bedraad

Waarom een naregeling in alle opzichten een zinvolle investering is

In tegenstelling tot radiatorinstallaties heeft een gebruiker met vloerverwarming standaard geen mogelijkheid om de ruimtetemperaturen per vertrek in te stellen, wat dikwijls tot ongenoegen en klachten kan leiden. Vaak wordt dan, (veelal onterecht) bedacht dat de installatie “inregeld” moet worden, met als gevolg een hoop tijd en moeite met vaak een onbevredigend eindresultaat.

Communicatie met de opdrachtgever tijdens het bouwstadium is dan ook cruciaal, want een naregeling vergt vaak slechts een kleine investering.

Hoe het werkt

Een naregeling houdt in een notendop in dat er tenminste in verblijfs- en badruimten per ruimte een aparte thermostaat wordt geplaatst, welke op haar beurt gemotoriseerde afsluiters op de vloerverwarmingsverdeler aanstuurt. De afwijking tussen ingestelde- en werkelijke ruimtetemperatuur bepaalt dan hoeveel warm water er wordt toegevoerd in de betreffende groep(en).Dit klinkt eenvoudig, maar om dit echt goed te kunnen laten werken zijn een aantal randvoorwaarden nodig;

  • de regeling dient als het ware te moduleren, want vloerverwarming is en blijft een “traag” systeem
  • er dient voldoende warmtetoevoer te zijn vanaf de ketel of warmtepomp

Modulerende naregeling

Alle regelingen uit de Möhlenhoff ALPHA2 serie werken op basis van Puls-Weidte-Modulatie. Dit houdt in dat de thermostaat als het ware communiceert met de motor op de vloerverwarmingsgroep; de toegepaste motoren zijn thermisch aangedreven, en beschikken over een bepaalde looptijd om open of dicht te sturen. De thermostaat is ingeprogrammeerd op deze looptijd, en weet dus exact hoe lang een stelmotor er over doet om open of dicht te gaan. In blokjes van c.a 15 minuten wordt de motor een x-aantal minuten aangestuurd, om een bepaalde stand te bereiken en te handhaven. Op basis van de afwijking tussen ingestelde en werkelijke ruimtetemperatuur wordt deze tijd continu aangepast, wat een zeer fijne regeling ten gevolge heeft.

Voldoende warmtetoevoer

Een naregeling (het woord zegt het al) regelt doorgaans alleen de “na”, en er vindt geen koppeling tussen de naregeling en de warmteopwekking plaats. Voldoende warmtetoevoer moet echter ten alle tijde zijn gegarandeerd, om een naregeling goed te kunnen laten functioneren.

ALPHA2 naregelingen zijn standaard voorzien van een ketelcontact, waarmee bij warmtevraag van 1 of meerdere thermostaten de warmteopwekker wordt aangestuurd, zodat er altijd warmtetoevoer is wanneer dat gevraagd wordt. Daarnaast kan dergelijke dit ook worden gebruikt als vrijgave op een regeling van derden. Zo ondersteunen sommige fabrikaten cv-ketels een eigen weersafhankelijke regeling, met een vrijgave-ingang vanuit een naregeling. De weersafhankelijke regeling bepaalt dan op basis van de buitentemperatuur de temperatuur van het verwarmingswater; maar de naregeling bepaalt of de ketel ook daadwerkelijk moet gaan branden. Dit werkt zeer comfortabel, en houdt de energiekosten laag.

Energie besparen en tegelijk comfort verhogen!

Energieverbruik is onvermijdelijk, u wilt er immers graag warm bij zitten in de winter. Energieverbruik is dan ook onlosmakelijk verbonden met een zekere mate van komfort. Met het Alpha 2 systeem kunt u eenvoudig energie besparen zonder aan komfort in te boeten;

  • door ruimtes van een thermostaat te voorzien worden deze niet langer onnodig meeverwarmd,     en bepaalt u zelf wanneer er verwarmd wordt, en tot welke temperatuur er verwarmd wordt
  • door de verkregen controle ontstaat bewustwording, ervaringen hebben uitgewezen dat de energiebesparing kan oplopen tot wel 20% terwijl het komfort stijgt!

Over Möhlenhoff

Möhlenhoff is wereldweid marktleider op het gebied van thermo-electrische aandrijvingen. Doordat Möhlenhoff vooral “private label” produceert voor systeemleveranciers is het merk Möhlenhoff voor de meesten onbekend. Möhlenhoff staat voor kwaliteit, innovatie, maar ook vooral voor doelgerichtheid. 

JOCO Benelux b.v.
Korenmaat 12B
9405 TJ Assen - Nederland
Tel. +31 592 46 11 00
Fax. +31 592 46 19 00.
emailadres
Copyright 2019 JOCO Benelux b.v. 
BTW nr. NL 809806769.B01 - geregistreerd bij de Kamer van Koophandel 04064574