JOCO Benelux b.v. - warmte op maat
De meest complete leverancier op het gebied van
vloerverwarmings- systemen en componenten,
naregelingen en toebehoren.
JOCO Benelux, sinds 2001 een begrip op het gebied van vloerverwarming.
JOCO Pro-Tack vloerverwarming - tackersysteem
Pro_Tack_detailClip

detail van een tackerclip met “weerhaken”

Marktverschillen

De stevigheid van tackerisolatie wordt in grote mate bepaald door de dichtheid van de isolatie. Voor het verwerken geldt hoe harder hoe beter.

20mm isolatie

Wat uniek is aan het JOCO Pro-Tack tackersysteem is dat wij een lage standaard variant bieden van 20mm EPS, met zeer harde persing.

Dit kan doordat wij met speciaal gefabriceerde korte clips werken, waardoor deze ook bij 16mm buizen ruimschoots binnen de isolatie blijven.

Bij andere systemen schort dit er nogal eens aan, met tot gevolg dat te lange clips doorsteken waardoor de isolatie als het ware kan worden opgetild. Dit is een dusdanig risico dat de meeste fabrikanten zijn gestopt met de 20mm variant, en de dunst verkrijgbare plaat 25mm is.

willekeurige insnijding

Een ander aspect wat in het voordeel van de JOCO Pro-Tack isolatie spreekt is de volstrekt “willekeurige” insnijding van de isolatie, wat het uitrollen en op maat snijden enorm vergemakkelijkt.

Op het eerste oog lijken “vierkante” of regelmatig ingesneden rollen praktisch, maar wie ervaring heeft met het monteren van tackersystemen weet wel beter!

zo sterk als de rasterfolie

De bevestiging van de buizen komt volledig ten laste van de rasterfolie, welke ervoor zorgt dat de clips niet los kunnen raken. De kwaliteit van een tackersysteem is dan ook gelijk aan de kwaliteit van de rasterfolie.

Optimale balans tussen montagesnelheid en investering

Het JOCO Pro-Tack systeem met isolatierollen kenmerkt zich door de optimale balans tussen montagesnelheid waarmee het kan worden aangebracht, tegen een uiterst lage investering. Doordat de leidingloop vrij kan worden bepaald biedt het systeem daarnaast veel flexibiliteit, wat metname in seriematige- en utiliteitsprojecten voordelen heeft ten opzichte van andere systemen.

Een verscheidenheid aan beschikbare isolatiedikten draagt mede bij aan het succes van dit systeem.

Hoe het werkt

De basis van het systeem zijn de isolatierollen, welke zijn voorzien van een stevige rasterfolie. De rasterfolie is middels talloze fijne draden gewapend, en is af fabriek met een speciale lijm op de isolatie bevestigd.

De isolatie wordt aangeleverd op rollen van 1x10mtr, en kan hierdoor zeer snel worden aangebracht. Ook het op maat snijden gaat zeer snel, doordat de isolatieplaat vlak is. Aan een zijde is de rasterfolie voorzien van een overlap, welke over de reeds gelegde isolatiebaan heen wordt gelegd. Bij een anhydrietgebonden dekvloer dient deze overlap te worden afgeplakt met tape, om het tussenlopen van de gietvloer tegen te gaan.

Het monteren van de buizen geschiedt met een speciaal tacker-gereedschap, ook wel een clipzetter genaamd. Deze wordt over de buis gezet en vervolgens wordt een tackerclip in de isolatie “geniet”. De tackerclips hebben een weerhaak (zie afbeelding hiernaast) welke achter de rasterfolie blijven haken, en een onlosneembare bevestiging wordt gemaakt.

  • snel te monteren isolatie, door banen van 1x10mtr
  • flexibel, door volledige vrije keus leidingloop
  • diverse isolatie- varianten en dikten
  • zeer stevige - beloopbare - isolatie
  • door de stevige rasterfolie kan er probleemloos worden gewerkt met een flexibele PE-RT systeembuis

Toepassing

Het systeem leent zich uitstekend voor zowel woningbouw als utiliteitsprojecten, waar de kostprijs en montagetijd een grote rol spelen. Montage geschiedt altijd met twee personen, waarbij een persoon de buis strak houdt, en de andere de clips in de isolatie vast tackert. Wanneer een tackersysteem door ervaren monteurs wordt uitgevoerd is dit verreweg het snelst verlegbare systeem op de markt.

In grotere projecten is het mogelijk dat de vloerenlegger de isolatie monteert, wat kan zonder uitgebreidde systeemkennis.

Varianten

Het systeem is standaard beschikbaar met isolatie van 20mm, 25mm & 30mm dik in diverse varianten. Projectmatig kunnen wij de Pro-Tack isolatie platen in iedere gewenste EPS dikte en persing leveren.

De variant met 25mm kan worden toegepast in constructies waarbij een zekere contactgeluidsisolatie dient te worden bewerkstelligd, wanneer men zowel de mogelijkheden als onmogelijkheden van geluidsisolatie met EPS in acht neemt.

JOCO Benelux b.v.
Korenmaat 12B
9405 TJ Assen - Nederland
Tel. +31 592 46 11 00
Fax. +31 592 46 19 00.
emailadres
Copyright 2019 JOCO Benelux b.v. 
BTW nr. NL 809806769.B01 - geregistreerd bij de Kamer van Koophandel 04064574