JOCO Benelux b.v. - warmte op maat
De meest complete leverancier op het gebied van
vloerverwarmings- systemen en componenten,
naregelingen en toebehoren.
JOCO Benelux, sinds 2001 een begrip op het gebied van vloerverwarming.
News Articles Terug naar nieuwsoverzicht Pages: 1 2 3 4 5 (15)
January, 13 2017 11:45:04

Standaard pomptype
Sinds juni 2015 zijn we verdelers standaard gaan leveren met het destijds nieuwe OEM-paradepaardje van Grundfos; de UPM3. Helaas kwamen we er na een paar maanden hardhandig achter dat deze pomp serieuze designfouten in zich heeft.

Bij installaties die gevuld worden, echter nog niet direct in bedrijf gesteld zijn we veelvuldig geconfronteerd met (muur!)vast zittende pomprotoren. Vaak zelfs zodanig vast dat de pomp vervangen moest worden.

Zodoende zijn we (in afwachting van een goede oplossing) onmiddellijk naar de ALPHA2L pomp van Grundfos overgestapt.

De verdelerfabrikant, alsmede wijzelf uiteraard, staan in voor de kwaliteit van onze producten. Helaas is gebleken dat men er bij Grundfos anders over denkt en er is/wordt niets aan het problematiek gedaan. Ook is er tot op heden geen oplossing voor de geleden schade in de vorm van enige tegemoetkoming, compensatie of wat dan ook.

Men wijt dit bij Grundfos aan het leidingwater, stand van de maan, windrichting - alles behalve aan het product zelf.

In goed overleg met de verdelerfabrikant is besloten om in ieder geval voorlopig helemaal te stoppen met Grundfos. Na een korte uitloop-periode zullen de verdelers van JOCO dus weer standaard worden voorzien van WILO energiezuinige pomp.

Voor de goede orde is het probleem van de UPM3 pompen alleen aanwezig bij inbedrijfstelling; als deze eenmaal in werking zijn is het probleem weg. Er is geen enkele reden om bestaande draaiende UPM3 pompen preventief uit te wisselen.

Met de Grundfos ALPHA2L pompen is niets mis, het besluit tot overgang op WILO is 100% beleidsmatig. Van een internationaal opererend bedrijf als Grundfos verwachten wij in ieder geval erkenning van de problematiek, en een fatsoenlijke oplossing.

Als er ontwikkelingen zijn zullen wij dit kenbaar maken.


J.R. Stevens
JOCO Benelux b.v.
Korenmaat 12B
9405 TJ Assen - Nederland
Tel. +31 592 46 11 00
Fax. +31 592 46 19 00.
emailadres
Copyright 2018 JOCO Benelux b.v. 
BTW nr. NL 809806769.B01 - geregistreerd bij de Kamer van Koophandel 04064574