JOCO Benelux b.v. - warmte op maat
De meest complete leverancier op het gebied van
vloerverwarmings- systemen en componenten,
naregelingen en toebehoren.
JOCO Benelux, sinds 2001 een begrip op het gebied van vloerverwarming.
JOCO Klimaatvloer TOP 2000 vloerverwarming
WARMTE1

illustratie warmteoverdracht traditionele systeem

WARMTE2

illustratie warmteoverdracht JOCO Klimaatvloer TOP 2000 systeem

Al meer dan 30 jaar ongeƫvenaard

In de jaren ‘70 is bij JOCO het revolutionaire idee ontstaan dat optimaal verwarmen wordt bereikt met geleiding in plaats van isolatie. Na het doorontwikkelen van dit idee is in 1982 het Klimaatvloer TOP 2000 systeem ontstaan. In 1983 werdt er patent op dit systeem verleend.

De kracht van dit systeem komt voort door aluminium warmtegeleidingsplaten met voorgevormde leidingsleuven welke ervoor zorgen dat de watervoerende buizen grotendeels omsloten zijn met aluminium. In combinatie met uitstekende constructieve eigenschappen heeft dit ertoe geleid dat dit systeem vanaf de introductie tot op de dag van vandaag de nummer 1 in droogbouwsystemen is.

Hoe het werkt

Anders dan bij traditionele systemen komen de watervoerende leidingen met dit systeem niet in contact met een cementlaag, maar met aluminium. Dit zorgt ervoor dat de warmte van het verwarmingswater snel wordt verspreid over het gehele aluminium oppervlak, en vrijwel onmiddelijk gelijkmatig wordt overgedragen aan de bovenliggende constructie. Dit aspect functioneert omgekeerd ook perfect met gekoeld water, wat het een ideaal systeem maakt in combinatie met warmtepompen.

Waar bij traditionele systemen enkel het oppervlak van de buis warmte afgeeft aan een cementvloer, wordt dit bij het Klimaatvloer TOP 2000 systeem gedaan met het gehele vloeroppervlak. Dit resulteert in;

  • snelle opwarmtijden
  • hogere capaciteiten, doordat de temperatuur van de vloer lager kan zijn in verhouding tot een traditioneel systeem, bij gelijke afgifte
  • een besparing op stookkosten, doordat er met een lagere watertemperatuur kan worden volstaan voor hetzelfde eindresultaat
  • er zijn zeer lage opbouwhoogten te realiseren, waarvan sommige zelfs geheel zonder lastverdelende laag

Toepassing

Het systeem wordt zowel in nieuwbouw als renovatie worden toegepast, door het brede scala aan opbouwmogelijkheden. De meest voorkomende toepassing is op bestaande houten vloeren, met over het systeem Fermacell gipsvezelcementplaten. Bij “opbouw” vindt u alle standaard mogelijkheden, met informatie over onze productpartners.

Varianten

Het Klimaatvloer TOP 2000 systeem is leverbaar in verschillende varianten, te beginnen met twee mogelijke verlegafstanden; (hoh 12,5 / hoh 25cm). De toe te passen verlegafstand hangt af van de opbouw en stooktemperatuur, en veel minder van het gewenste vermogen.

Daarnaast zijn verscheidene isolatievarianten mogelijk, waaronder ook een variant met houtvezelisolatie voor ecologische bouw, of geluidswerende constructies.

Neem contact op met onze verkoopafdeling voor de ideale combinatie voor uw project.

JOCO Benelux b.v.
Korenmaat 12B
9405 TJ Assen - Nederland
Tel. +31 592 46 11 00
Fax. +31 592 46 19 00.
emailadres
Copyright 2019 JOCO Benelux b.v. 
BTW nr. NL 809806769.B01 - geregistreerd bij de Kamer van Koophandel 04064574