JOCO Benelux b.v. - warmte op maat
De meest complete leverancier op het gebied van
vloerverwarmings- systemen en componenten,
naregelingen en toebehoren.
JOCO Benelux, sinds 2001 een begrip op het gebied van vloerverwarming.
JOCO conventionele vloerverwarming - staalmatten

Een typisch Nederlands systeem

Hoewel op vloerverwarmingsgebied qua systemen in heel Europa op dezelfde manieren wordt gewerkt is het conventionele systeem een typisch Nederlandse gewoonte, ingegeven door de Nederlandse bouwwijze, en het extreem laag houden van de materiaalkosten. 

Doordat in Nederland veel met voorgeïsoleerde systeemvloeren wordt gewerkt valt de absolute noodzaak om een isolatie direct onder de vloerverwarming aan te brengen weg, en kunnen we (hoogte) besparen in onze vloerconstructies.

Hoe het werkt

De buizen worden bij het conventionele systeem doormiddel van mattenbinders aan staalmatten bevestigd. Indien er constructieve wapening in de vloer aanwezig is worden de buizen hieraan bevestigd, bijvoorbeeld bij in het werk gestorte betonvloeren in bedrijfshallen.

In de woning- en utiliteitsbouw kan deze opbouw veel hoogte besparen, wanneer de cementdekvloer direct op de ondervloer wordt gestort, en kunnen ook probleemloos andere leidingen (bijv. elektra) in dezelfde dekvloer worden weggewerkt. Wel betekent dit dat er meer massa op te warmen is, wat ervoor zorgt dat de reactietijd van conventionele systemen trager is dan systemen waar de dekvloer op een isolatielaag komt te liggen.

In sommige gevallen wordt het conventionele systeem wél op een isolatielaag aangebracht, bijvoorbeeld wanneer er een isolatiewaarde noodzakelijk is welke niet met standaard vloerverwarmingsisolatie kan worden gehaald.

  • goedkoop in aanschaf
  • lage opbouwhoogte
  • ideaal in vloeren waar ook bijv. elektraleidingen moeten worden verwerkt
  • bevestiging op bouwkundige wapening mogelijk
  • universeel toepasbaar met iedere denkbare isolatie
JOCO Benelux b.v.
Korenmaat 12B
9405 TJ Assen - Nederland
Tel. +31 592 46 11 00
Fax. +31 592 46 19 00.
emailadres
Copyright 2019 JOCO Benelux b.v. 
BTW nr. NL 809806769.B01 - geregistreerd bij de Kamer van Koophandel 04064574