JOCO Benelux b.v. - warmte op maat
De meest complete leverancier op het gebied van
vloerverwarmings- systemen en componenten,
naregelingen en toebehoren.
JOCO Benelux, sinds 2001 een begrip op het gebied van vloerverwarming.
JOCO conduct vloerverwarming

Verwarmen door geleiding

Droogbouwsystemen worden toegepast waar een traditionele opbouw geen oplossing biedt. Meestal ingegeven door hoogtegebrek, en het soort onderlaag (bijvoorbeeld houten balken). Het CONDUCT droogbouwsysteem voor 16mm buizen is de opvolger van het Klimaatvloer systeem.

Door versimpeling van het fabricageproces is dit de meer economische opvolger van het Klimaatvloer systeem. Er wordt nog slechts 1 isolatiesoort gemaakt (EPS240), in 1 buisafstand. (12,5cm)

De kracht van dit systeem komt voort door aluminium warmtegeleidingsplaten met voorgevormde leidingsleuven welke ervoor zorgen dat de watervoerende buizen grotendeels omsloten zijn met aluminium.

Hoe het werkt

Anders dan bij traditionele systemen komen de watervoerende leidingen met dit systeem niet in contact met een cementlaag, maar met aluminium. Dit zorgt ervoor dat de warmte van het verwarmingswater snel wordt verspreid over het gehele aluminium oppervlak, en vrijwel onmiddelijk gelijkmatig wordt overgedragen aan de bovenliggende constructie. Dit aspect functioneert omgekeerd ook perfect met gekoeld water, wat het een ideaal systeem maakt in combinatie met warmtepompen.

Waar bij traditionele systemen enkel het oppervlak van de buis warmte afgeeft aan een cementvloer, wordt dit bij het CONDUCT droogbouwsysteem gedaan met het gehele vloeroppervlak. Dit resulteert in;

  • snelle opwarmtijden
  • hogere capaciteiten, doordat de temperatuur van de vloer lager kan zijn in verhouding tot een traditioneel systeem, bij gelijke afgifte
  • een besparing op stookkosten, doordat er met een lagere watertemperatuur kan worden volstaan voor hetzelfde eindresultaat
  • er zijn zeer lage opbouwhoogten te realiseren, waarvan sommige zelfs geheel zonder lastverdelende laag

Toepassing

Deze CONDUCT droogbouw vloerverwarming wordt zowel in nieuwbouw als renovatie worden toegepast. De meest voorkomende toepassing is op bestaande houten vloeren, met over het systeem Fermacell gipsvezelcementplaten als lastverdelende laag tussen de vloerverwarming en de vloerafwerking. Bij “opbouw” vindt u alle standaard mogelijkheden, met links naar onze productpartners.

Doordat deze droogbouw vloerverwarming met “standaard” 16mm buis werkt kunnen er relatief grote groepen worden gemaakt, zodat het op grotere schaal toepasbaar is dan een droogbouwsystemen met kleine leidingen.

Daarnaast is dit systeem ideaal voor renovatie en/of waar bouwtijd een factor speelt, de vloer is al na 24 uur te betreden.

Neem contact op met onze verkoopafdeling voor de ideale combinatie voor uw project.

JOCO Benelux b.v.
Korenmaat 12B
9405 TJ Assen - Nederland
Tel. +31 592 46 11 00
Fax. +31 592 46 19 00.
emailadres
Copyright 2019 JOCO Benelux b.v. 
BTW nr. NL 809806769.B01 - geregistreerd bij de Kamer van Koophandel 04064574