JOCO Benelux b.v. - warmte op maat
De meest complete leverancier op het gebied van
vloerverwarmings- systemen en componenten,
naregelingen en toebehoren.
JOCO Benelux, sinds 2001 een begrip op het gebied van vloerverwarming.
JOCO Basic vloerverwarming - noppensysteem
doorsnede van een Basic noppenplaat

dwarsdoorsnede van de Basic noppenplaat

Marktverschillen

Op het gebied van noppenplaten onderscheiden we in hoofdzaak twee verschillende soorten productie- methoden

thermoform

Bij thermoform wordt de vorm van de noppenplaat volledig bepaald door de isolatieplaat. Vaak worden hiervoor zeer harde isolatiematerialen gebruikt. Daarna wordt er omwille van uiterlijk een in mindere mate stevigheid een laagje plastic overheen gesmolten.

vacuform

Bij vacuform wordt een dikke toplaag middels vacuum over een mal getrokken. De dikte van de toplaag bepaalt de stevigheid van de toplaag. Daarna wordt de toplaag op de isolatie aangebracht. (vandaar dat bij vacuforming de toplaag kan overlappen)

het merkbare verschil

Een JOCO Basic noppenplaat is geproduceerd middels vacuform, en dat merk je meteen. Doordat de toplaag als het ware los kan bewegen van de isolatie deint de weerhaak (zie illustratie) uit tijdens het indrukken van de buis, waarna de weerhaak terug gaat naar haar startpositie.

Een harde thermoformplaat heeft deze flexibiliteit niet, vandaar dat de buizen hierbij tussen grote noppen wordt geklemd. Deze constructie is een stuk minder stevig, en betekent dat er met - dure - vormvaste buizen moet worden gewerkt.

Daarbij is de plaat minder stug waardoor de noppenplaat meeglooid met de onderlaag, wat de kans op scheurvormingen later een stuk verkleind.

Een thermoformplaat is daarnaast zeer gevoelig voor onherstelbaar indeuken na het belopen ervan, waar de bovenlaag van een vacuformplaat in zijn oorspronkelijke vorm teruggaat.

Geliefd door monteurs en eindgebruikers

Het JOCO Basic noppensysteem kenmerkt zich door de eenvoud en snelheid waarmee het kan worden aangebracht. Met altijd een perfect eindresultaat wat zich vertaalt naar een gegarandeerd tevreden klant. Het Basic noppensysteem heeft als grote voordeel dat zowel het leggen van de isolatie en de buizen door een persoon kan geschieden. Daarnaast is het ook nog eens ergonomisch; monteren geschiedt staand, met rechte rug.

Hoe het werkt

De basis van het systeem zijn de voorgevormde isolatieplaten, waarbij de zogenaamde noppen gevuld zijn (zie hiernaast), met hierover een stevige PolyEthyleen toplaag. Deze toplaag steekt uit, en wordt overlappend over de volgende plaat gelegd zodat een stevig geheel ontstaat. 

De constructie van de Basic noppenplaten is dusdanig dat de systeembuizen er gemakkelijk in kunnen worden “gelopen” op de gewenste buisafstand. Met onze noppenplaat zijn verlegafstanden van 50mm mogelijk, en kunnen buizen zonder hulpmiddelen ook diagonaal worden gelegd.

  • snel te monteren isolatie, zeer weinig restafval
  • vaste verlegafstanden, daardoor een zeer netjes eindresultaat
  • standaard diagonaal verleggen mogelijk
  • handzame platen van 1x1 mtr
  • zeer stevige - beloopbare - isolatie
  • door de stevige toplaag kan er probleemloos worden gewerkt met een flexibele PE-RT systeembuis
JOCO Basic vloerverwarming - noppensysteem

Toepassing

Het systeem leent zich uitstekend voor zowel woningbouw als utiliteitsprojecten, waar een korte montagetijd gewenst is, of de montage van de vloerverwarming door 1 persoon moet worden uitgevoerd.

Door de overlapping in de noppenplaten is dit een ideaal systeem bij toepassing van anhydrietgebonden dekvloeren (vloeivloer/gietvloer), omdat alleen de aansluiting van de randstroken dicht hoeft te worden gemaakt..

Doordat met de isolatie de dekvloer wordt losgekoppeld van de ondervloer is het systeem sneller regelbaar dan bij een traditonele opbouw op staalnetten.

Varianten

Het systeem is beschikbaar met isolatie van 11mm dik, 35mm dik en geheel zonder isolatie. De 11mm variant is de meest gangbare, vanwege de beschikbare opbouwhoogte.

De variant zonder isolatie kan uitkomst bieden waar heel weinig opbouwhoogte beschikbaar is.

JOCO Benelux b.v.
Korenmaat 12B
9405 TJ Assen - Nederland
Tel. +31 592 46 11 00
Fax. +31 592 46 19 00.
emailadres
Copyright 2019 JOCO Benelux b.v. 
BTW nr. NL 809806769.B01 - geregistreerd bij de Kamer van Koophandel 04064574